Kurser 2019

...


Kurser 2018


Nose Work kurs i september-oktober

För nybörjare. SNWK-instruktör Carina Berglund. 6 kurstillfällen. Kostnad 900 kr.  Start tisdag den 25 september. Därefter onsdag den 26 september och sen fyra onsdagar i oktober.

Här lär vi hunden söka efter doften av en droppe eukalyptus. Vi går igenom första steget med behållare och inomhussök. Om det finns intresse blir det en träningstävling efter avslutningen. Se även: https://www.skk.se/sv/prov-tavling/olika-prov-och-tavlingar/nosework/

Begränsat antal deltagare. 

Anmälan sker till mail: malungs_bk@hotmail.com Rubrik: Kurs NW.
Ange då namn, adress, personnummer och telefonnummer för redovisning till Studiefrämjandet. Medlemsnummer (är du ny medlem betalar du in denna avgift separat och meddelar på mailen) 

Lydnadskurs i september!

Söndag den 30 september kommer instruktör Laila Johansson, Torsby BK, till Malung för att ha en kursdag med linförighet och fritt följ. Kostnad 400 kr. Linförighet är grunden till bra lydnad. Kursen vänder sig till nybörjare och hundägare som vill ha ett bättre fritt följ. Om det finns intresse blir det fortsättning i oktober med flera moment. Begränsat antal deltagare. 

Anmälan sker till mail: malungs_bk@hotmail.com Rubrik: Lydnadskurs. Ange då namn, adress, personnummer och telefonnummer för redovisning till Studiefrämjandet. 


Valpkurs med start 27 Augusti

Efter sommaren kör vi igång en valpkurs för valpar upp till max 7 månader
Kursen är på 5 ggr, 750 kr + medlemsskap.

Anmälan sker till malungs_bk@hotmail.com, ange då namn, adress, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer (är du ny medlem betalar du in denna avgift separat och meddelar på mailen) Rally-lydnadskurs Nybörjare. Fullbokad! Om det kommer in 8 st anmälningar till kör vi en kurs till parallellt så fortsätt anmäl er

Rally-lydnadskurs för nybörjare startar så fort planen går att använda (vågar inte spika datum ännu) Föreslagen dag Onsdagar

Kursavgift 600 kr + medlemskap i klubben
Instruktör : Malin Johansson 072-3298931
Antal deltagare: max 8 st ( blir det dubbelt så många så kör vi en kurs till parallellt)
Antal tillfällen: 6 st

Rallylydnad passar för alla hundar och förare, dock yngst 7 månader. Vi tränar med positiv förstärkning och får glada pigga hundar och förare. Vi kommer att varva teori med praktiska övningar varje gång och går igenom alla skyltar från början.

Anmälan sker till malungs_bk@hotmail.com, ange då namn, adress, personnummer, telefonnummer och medlemsnummer (är du ny medlem betalar du in denna avgift separat och meddelar på mailen)

Rallylydnad


Rallylydnad är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana.

Om rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.

De 12-20 momenten är ofta delar ur traditionell lydnad. I högre klasser förekommer även andra moment som till exempel att snurra vid sidan. Banorna ser olika ut varje gång.

I nybörjarklassen är hunden kopplad hela tiden, vilket gör detta till en bra gren att börja tävla i. I högre tävlingsklasser ska hunden vara okopplad genom hela banan samtidigt som det blir sammansatta moment. I stort sett ska alla moment kunna genomföras på båda sidorna om föraren.

Upplevelse av rallylydnad

Många hundägare som kör rallylydnad upplever glädje. Hundarna gillar samarbetet med sin förare och den belöning det ger. Förarna brukar känna att de får ökad kontakt med sin hund genom rallylydnad.

Träna rallylydnad

För att starta med rallylydnad ska hunden ha lite grundkunskaper, som att på kommando sätta sig, lägga sig och ställa sig. Den ska även ha god kontakt med sin förare.

Samarbete och visad glädje är två goda resultat av rallylydnad. Ekipaget utvecklas tillsammans, hund och förare lär sig mycket om varandra. Många moment är också användbara i vardagen. I rallylydnad belastas kroppen ganska jämnt tack vare att man växlar sida regelbundet.

Så här tränar du rallylydnad

Föraren behöver lära sig de olika skyltarna för att kunna träna momenten med sin hund. Man fortsätter sedan med korta enkla banor och försvårar undan för undan. Och all träning ska upplevas som rolig för både hund och förare. Belöningarna ska dugga tätt.

Vilka hundar kan träna

Alla hundar och raser kan träna! Rallylydnad fungerar bra såväl för riktigt stora hundar som för riktigt små. Även äldre hundar passar att tränas, många hundar som är "pensionerade" i andra grenar övergår till rallylydnad när de kommit upp i åren.

Kombinera rallylydnad med annat

Rallylydnadsträning förbättrar samarbetet och glädjen och passar tillsammans med många andra grenar. Många moment i rallylydnad har man glädje av även i lydnadsklasserna. Hundar som tränats i freestyle eller agility har ofta god hjälp av att de är vana att samarbeta på båda sidorna om föraren.

Taget från www.brukshundklubben.se

Lydnad- och brukslydnadskurs för Emelie Söderberg 5-6 Maj. INSTÄLLT PGA SNÖ


Pga snödjupet är extremt i år är vi tvingade att ställa in kursen då vi inte kan garantera att planen är träningsbar! 

Nu finns det chans att boka kurs för Emelie

1000 kr/ dag /ekipage
ca 7 / dag

200 kr/dag åhörarplats

Bokning sker till malungs_bk@hotmail.com och du anger vilken/vilka dagar du vill gå, anmälan är bindande. Vid frågor kontakta Malin Johansson 072-3298931

Emelie anpassar träningen individuellt och den mesta träningen sker var och en för sig så alla med tävlingsambitioner är välkomna att anmäla.

mer om Emelie www.bruksviljan.com

Emelie Söderberg heter jag och bor utanför Edsbyn, tillsammans med min sambo Micke, vår dotter Nora, vår son Arvid och våra hundar. Jag är utbildad SBK instruktör och sedan april 2011 driver jag egna företaget Bruksviljans hundtjänst, där jag erbjuder lite olika sorters hundkurser samt privatlektioner utifrån ekipagets behov. Har även uppfödning av rasen Malinois och har hittills haft 2 stycken kullar.. För övrigt går min fritid till familjen, hundarna och hundträning.

Jag är en lycklig matte till två härliga Malinois tikar, Segervittring Bita och Bruksviljans Arga.

Bita är född i oktober 2007 och vi tävlar idag i elitlydnad, elitspår, elitsök och elitskydd. Vi har deltagit på Bruks SM 2010 (sök), 2013 (sök), 2014 (skydd) samt kvalat in till SM 2015 (skydd) men som inte blev av att starta då jag hamnade på BB istället :).

Arga är dotter till Bita och är född i september 2011. Vi är idag uppflyttad till elitspår, har cert i elitsök, uppflyttad till högreskydd samt 1:a pris lydnadsklass 2.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar men fastnade för hundsport vid 10 års ålder då jag följde med min syster och familjens Golden Retriever på hundkurs, sedan dess har jag varit fast :).

Innan mina Mallar hade jag en boxer (min första egna hund, född 04) som jag tävlade med i lydnad och spår. Tyvärr fick jag ta bort henne alldeles för tidigt pga av kraftig spondylos, men vi hade en härlig tid tillsammans och hon lärde mig massor.

Det som fascinerar mig mest när det gäller hundträning är att alla hundar är individer och bör även därför tränas olika för att nå de mål man vill. Som instruktör gäller det att vara flexibel och det är en härlig utmaning och fantastisk syn när förare och hund förstår varandra och träningen går framåt.

Det jag tycker är viktigt när det gäller hundträning är att vara tydlig, konsekvent och våga släppa loss och ha roligt tillsammans med sin hund. / Emelie Söderberg